×

×

Millora de l'eficiència energètica del sistema de refrigeració de FRIGORÍFICS FERRER, SA a la planta de Vic, mitjançant la substitució dels equips existents per nous equips d'elevada eficiència energètica.

Amb l'objectiu de reduir el consum energètic, s'ha modificat les sales de refrigeració i els equips de les cambres de congelació, amb la instal·lació d'equips més eficients energèticament i com a refrigerant del tipus R-717.

El projecte de millora de l'eficiència energètica ha permès aconseguir un estalvi energètic de 29,81 tep per any.

Aquest projecte ha esta subvencionat pel "Programa d'ajudes per a actuacions d'eficiència energètica en PIMES i grans empreses del sector industrial i gestionat per l'Institut Català d'Energia".

El divendres passat va tenir lloc un esdeveniment anual de gran importància com és la PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA DE NADAL 2022/2023 a Vic. En total, van assistir més de 100 persones de l'equip comercial i altres departaments de Ferrer.

El nostre responsable de compres i de venda tradicional van presentar una extensa gamma d'articles congelats i refrigerats ideals per aquest Nadal així com les novetats d'aquest any: tonyina vermella, gamba de la costa, carn de llamàntol, llagosta vermella, ortiguillas de mar, crema de llamàntol o pop d'elaboració pròpia entre molts altres.

A més d'assistir a la presentació, l'equip va poder, a posteriori, veure i degustar una selecció de diverses de les novetats, preparats pels xefs del restaurant Vicfood i per un sushiman de Balfegó.

A continuació, pots descarregar-te el Catàleg de Nadal 2022 aquí i accedir a les novetats d'aquest any

Feliç campanya de Nadal!

Frigorífics Ferrer es va certificar oficialment com a cadena de custòdia MSC/ASC el passat Agost del 2020, i en l'actualitat l'empresa compta amb una desena de referències produïdes a la seva pròpia fàbrica de congelat o en origen. Una selecció en creixement de productes de la pesca envasats i dirigits bàsicament al retail, que es presenten amb el segell de garantia de la seva marca “FERRER Aliments de confiança” i el de la certificació MSC (Marine Stewardship Council) o ASC (Aquaculture Stewardship Council) òrgans internacionals que regulen i garanteixen la sostenibilitat del procés de pesca, producció i emmagatzematge.

FERRER, empresa familiar líder en el peix congelat i amb gairebé un segle d'història, es renova una vegada més i amb això es suma la tendència creixent de mercat per la sostenibilitat i el consum responsable. Aquests productes de fabricació pròpia se sumen també a les més de 50 referències que comercialitza i distribueix per a l'hostaleria amb garantia de sostenibilitat: filets sense espines de llobarro, orada i limanda, navalles, gambes, així com els top ventes com el lluç, el bacallà al punt de sal o l'esqueixada de bacallà (descongelar i llest) d'Islàndia.

A més, l'empresa desvetlla que no només està treballant en productes i matèries primes sostenibles, sinó que està reformulant gran part dels seus envasos i els materials que els componen perquè el seu packaging sigui més sostenible en matèria de reciclabilitat.

Gràcies a aquesta mesura, la companyia eliminarà 48 tones de plàstic cada any, i convertirà la resta de tones extres en 100% reciclables.

FERRER, especialitzada en l'elaboració i distribució de peix fresc i congelat amb més de 90 anys d'història, continua amb la seva aposta per la cura i respecte pel medi ambient renovant els materials de tots els seus envasos en congelat amb el ferm propòsit de liderar el mercat en aquest aspecte i reduir al màxim l'impacte mediambiental.

Després d'un llarg projecte d'I+D de la mà d'experts líders en materials, l'empresa ha llançat al mercat el seu icònic envàs skinpack amb una base de plàstic mono-material 100% PET, elaborada amb fins a un 30% de plàstic reciclat. Aquesta base, a més, és totalment reciclable contribuint així a fomentar l'economia circular i la sostenibilitat.

El packaging presenta un disseny paper-like molt atractiu i innovador visualment, fet a base de tintes superficials, que han estat dissenyades i personalitzades en exclusiva per a Ferrer. Per a un òptim reciclatge, l'envàs compta a més amb un sistema d'obertura fàcil que facilita la separació de la base del film superior per part del consumidor (aquest últim, encara no reciclable).

Amb aquesta innovació, Ferrer respon a la demanda creixent dels consumidors que reclamen compromís a les empreses per fer front al problema de l'excedent de plàstic a nivell mundial. Aquesta mesura implicarà la reducció de fins a un 18% de plàstic i, en conseqüència, la reciclabilitat de 48 tones de plàstic anualment.

Aquesta aposta de Ferrer per materials més sostenibles també inclou a curt termini, la reformulació del plàstic de les seves bosses o el canvi de materials dels envasos termoformats, isopacks i vacuums que engrossiran sens dubte aquestes dades.

Aquest replantejament i rellançament de la gamma, està alineat amb l'estratègia de sostenibilitat de la companyia que ja compta, a més, amb la certificació de pesca/aqüicultura sostenible MSC/ASC.

Amb l'objecte d'optimitzar i reduir el consum energètic, el present projecte ha consistit en l'optimització del sistema de refrigeració de fred de la planta, amb la substitució dels equips de refrigeració existents amb refrigerant R-507A, per uns més eficients energèticament, amb refrigerant R-717.

A través d'aquest projecte de millora de l'eficiència energètica, s'ha aconseguit un estalvi d'energia elèctrica de 42,13 tep/any, així com, una reducció de les emissions de CO2.

Aquest projecte ha estat subvencionat per part del “Programa d’ajuts per a Actuacions d’Eficiència Energètica a les PIME i grans empreses del sector industrial”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i gestionat per l'Institut Català d'Energia (ICAEN) amb càrrec al Fons Nacional d'Eficiència Energètica.